Κινητικότητα στους Δημόσιους χώρους

Στο Ιστορικό και Εμπορικό Κέντρο της Σαλαμίνας δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και πεζόδρομοι, ώστε να μπορούν, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, να περπατήσουν. Τα ΑΜΕΑ και οι γονείς με τα παιδικά καροτσάκια αναγκάζονται να περπατούν στο οδόστρωμα μαζί με τα αυτοκίνητα.
Επίσης δεν υπάρχουν δημοτικά Parking ώστε να παρκάρουν οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες αφήνοντας τα αυτοκίνητά τους στις θέσεις των μονίμων κατοίκων, οι οποίοι ζητούν να γίνουν τα παραπάνω και να λάβουν από τον Δήμο κάρτες μονίμων κατοίκων.
Προτάσεις έχουν υποβληθεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου με τα παρακάτω πρωτόκολλα:
1) Το υπ΄αριθμ. 6/5-3-20 δικό μας που πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο με αρ.Πρ. 11768/19-6-2020 , με προτάσεις για τη δημιουργία πεζοδρομίων και πεζόδρομων καθώς και τις διανοίξεις των οδών με τον καθαρισμό από τα ερειπωμένα κτίρια που βρίσκονται στην παλιά Πόλη (πρω.Δήμου:20359/14-1020).
2) Το υπ΄άριθμ. 23/5/22 δικό μας που πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο με αρ.Πρ.11811/5-7-22 του Δήμου με προτάσεις για δημιουργία δημοτικών Δημοτικών χώρων στάθμευσης(Parking).
3) Σηματοδοτήσεις για ταχύτητα, στάθμευση και απαλλαγή από τα διάφορα που τοποθετούν πάνω στα πεζοδρόμια(γλάστρες κλπ) καθώς και καταλήψεις των οδοστρωμάτων (με καρέκλες,κλπ),αναγκάζοντας τους πεζούς, τους ανάπηρους με καροτσάκια και τις μητέρες με τα καροτσάκια των μωρών τους να κινούνται μαζί με τα αυτοκίνητα στο οδόστρωμα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *